Oversvømmelser skal klares uden for byen

Store oversvømmelser præger landskabet netop nu. Nu mødes kommunerne med miljøministeren for at diskutere løsninger.

Der skete store skader, da Storåen i Holstebro blev oversvømmet i december. (Foto: Knud Lind - DR Midt & Vest © Knud Lind - DR Midt & Vest)

Det flyder med vand lige nu overalt i det danske landskab, og kommunerne beskyldes for at misligholde vandløbene.

Onsdag mødes Kommunernes Landsforening med miljøministeren for at drøfte problemerne, og her kommer en løsning fra Storåen ved Holstebro på bordet.

Så sent som i december skete der igen store oversvømmelser i Holstebro. Men nu er en løsning på vej, fastslår Karsten Filsø, formand for kommunens natur, miljø og klimaudvalg.

I alt fem millioner kubikmeter vand skal fremover kunne stemmes op på landbrugsjord og i Vandkraftsøen uden for Holstebro, så man kan styre oversvømmelserne inde i byen.

Samme model anbefaler Kommunernes Landsforening, at man bruger andre steder i landet. Vandløbsloven bør ændres, så det bliver lettere at inddrage landbrugsjord ligesom ved Storåen, mener KL.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har derimod opfordret kommunerne til mere grødeskæring i vandløbene for at få vandet hurtigere væk. Men det dur ikke, slet ikke om vinteren, lyder det både fra KL og udvalgsformand Karsten Filsø i Holstebro.

- Vandet skal jo ind igennem byen. Hvis vandet løber hurtigere gennem åen, så får vi bare endnu større oversvømmelser inde i byen. Derfor skal vi bruge arealer langs åen til at holde vandet tilbage, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.