På trods af succes med unge læger: Det kniber med speciallæger i Thy

Det er stadig en udfordring at finde speciallæger til de mindre sygehuse. Talentfabrikken i Thisted kan dog være med til at løse problemet.

Mens unge læger søger mod Thisted Sygehus, kniber det fortsat med at lokke uddannede speciallæger til de små sygehuse. (Foto: © Claus Rud)

Unge læger er vilde med at uddanne sig på Thisted Sygehus, som har fået tilnavnet "talentfabrikken".

Men at talenter søger mod Nordvestjylland løser ikke alle problemer. Det er nemlig stadig svært at finde uddannede speciallæger, som har lyst til at arbejde på de mindre sygehuse.

Det forklarer Ulla Astman (S), regionrådsformand i Region Nordjylland og formand for Danske Regioners sundhedsudvalg. Hun håber dog på, at succesen med unge læger kan avle succes hos de uddannede speciallæger.

- Jeg tror, det er en del af løsningen, siger Ulla Astman.

Derfor efterspørger hun mere fokus på, hvordan man får lægerne bedre fordelt i hele Danmark.

- Vi skal se på, hvordan får vi flere til at blive speciallæger på mindre sygehuse, og hvordan vi får dem til at blive der. Det er det, vi har blik for her på talenfabrikken, hvor vi kigger på, hvad der kan være attraktivt for speciallægerne, siger Ulla Astman.

Derfor ser hun gerne, at man kan i højere grad gør det muligt for læger at have en delansættelse mellem de mindre hospitaler og et universitetshospital.

Derudover skal man også i højere grad gøre opmærksom på, at klinisk forskning ikke nødvendigvis behøver foregå på et universitetshospital.

- Vi deler gladeligt ud de erfaringer, vi høster til de øvrige hospitaler i Danmark, fordi vi har en fælles interesse i at sikre lægedækning i hele landet, siger Ulla Astman.