Pædagoger demonstrerer mod redning af institutioner

Børnepasningen bliver dårligere, hvis politikerne ikke sparer penge, mener pædagogerne i Thy.

Landsbyerne i Thy har indtil videre vundet kampen for at bevare deres skoler og børnehaver. Pædagogerne frygter dog, at børnepasningen bliver dårligere. (Foto: © Birgitte Melbye, DR)

Børnepasningen bliver dårligere, hvis politikerne ikke sparer penge. Det er frygten blandt pædagogerne i Thy.

Derfor vil de i aften demonstrere mod en politisk aftale, som ellers sikrer fremtiden for et stort antal skoler og daginstitutioner i Thisted Kommune.

- Vi er dybt bekymrede for normeringerne, som i forvejen er dårlige i Thisted Kommune, siger Lise Lotte Thomsen, formand for pædagogernes fagforbund BUPL i Nordjylland.

BUPL: Bedre at spare på bygninger

Et flertal i Thisted kommunalbestyrelse bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Enhedslisten har indgået en aftale om at redde landsbyskolerne og de fleste daginstitutioner i kommunen.

Men pædagogerne frygter altså at de manglende besparelser på lukninger vil resultere i endnu dårligere normeringer.

- Når man ikke sparer på bygninger og lederstillinger, så er vi bange for, at det vil ske med salamimetoden. Det er fint, at man vil bevare institutioner i landsbyerne, men de kan også blive for ringe, siger Lise Lotte Thomsen fra BUPL.

Pædagoger demonstrerer side om side med glade forældre

Paradoksalt nok kommer de demonstrerende pædagoger til at stå side om side med glade forældre fra landsbyerne, som vil bakke op om den politiske aftale.

- Vi vil gerne vise vores opbakning til den politiske aftale, der sikrer fremtiden for vores skoler og institutioner, siger Joachim Plaetner Kjeldsen, som er talsmand for forældrene i Sennels.

- Samtidig vil vi gerne sende et signal til hele kommunalbestyrelsen om, at der skal satses på udvikling og ikke afvikling i Thy, siger han.

Kun to daginstitutioner lukker

Oprindeligt ville Thisted Kommune nedlægge op mod en tredjedel af kommunens skoler og næsten halvdelen af daginstitutionerne for at tilpasse sig det faldende børnetal.

Men når kommunalbestyrelsen i aften mødes i Thyhallen af hensyn til det forventede store publikum, så ender det med at ingen skoler helt nedlægges og kun to daginstitutioner lukkes.