'Pandemisikker' sport eksploderer: 'Vi ser folk i januar som på en sommerdag'

Flere disc golf-klubber har fordoblet deres medlemstal det seneste år. Corona gives som en af forklaringerne.

Martin Therkildsen er formand for Viborg Disc Golf og han nyder den friske luft, mens han kaster sin frisbee i kurven. (Foto: Rasmus Hagelskjær © dr)

Coronarestriktioner har det seneste år forhindret mange danskere i at dyrke deres normale sportsgren. Men mens mange aktiviteter er lukket ned, er der stadig mulighed for at kaste frisbees i en kurv.

Det har fået 44-årige Henrik Dyhrholm fra Viborg til at kaste sin kærlighed over en ny sport og melde sig ind i Viborg Disc Golf. Han manglede noget at få fritiden til at gå med – og nu har disc golf for alvor fanget hans interesse.

- Der var ikke så meget, man kunne lave under corona, så jeg købte en startpakke og fandt ud af, at det var skidesjovt.

- Det er ligesom at være lille dreng igen, hvor jeg går ude i naturen og kaster med ting, siger Henrik Dyhrholm.

Og Henrik Dyhrholm er langt fra alene om at dyrke sporten, der blander golf og frisbee. Viborg Disc Golf er en af de klubber, som har fordoblet deres medlemstal på et år, og det glæder formanden.

- Hver eneste gang, man går ud og spiller, er der andre. Og så er det jo meget sjovere at spille, når der er nogle at spille med, siger Martin Therkildsen, der er formand for Viborg Disc Golf.

Men det er ikke kun i Viborg, at flere kaster med discs i håb om at høre den karakteristiske lyd af kæder, der rasler, når frisbee'en rammer i kurven. Dansk Disc Golf Union har oplevet en markant stigning i både antallet af medlemmer i klubber, men også gæster på landets discgolfbaner.

De har haft en stigning i antallet af medlemmer på cirka 30 procent. Unionen havde 670 medlemmer i 2019. De endelige medlemstal for 2020 ligger endnu ikke klar, men ifølge formanden for Dansk Disc Golf Union forventer de, at det tal lander på cirka 900 medlemmer.

- Stigningen har været eksplosiv under corona. I 2020 har vi set nye begyndere, familier, ældre, unge – det er alle typer af mennesker, der har vist interesse for sporten. Jeg kan slet ikke få armene ned, siger formanden for Dansk Disc Golf Union, Dennis Thygesen.

- Vi har set folk i januar som på sommerdage. Der er mange, som prøver banen, fordi det er en aktivitet, man kan under coronanedlukningen.

Coronavenlig sport

Tallene blandt medlemmerne er dog kun en brøkdel af de mange, som ejer en disc, og som har fundet glæde ved at dyste mod hinanden i naturen. De fleste af landets baner kræver nemlig hverken betaling eller medlemskab, men blot at du selv medbringer discs.

Dennis Thygesen drømmer om at disc golf engang i fremtiden kan komme på det olympiske program. (Foto: Hanne Høier © dr)

Især ved de større byer er der kommet mange nye spillere på banerne.

- Der står man i kø for at få lov til at komme i gang på hul et. I de 20 år, jeg har spillet, har det aldrig været et issue, fortæller formand Dennis Thygesen.

Selv om det er på en trist baggrund, at flere er begyndt at kaste med de flyvende tallerkner af plastik, så er disc golf en velegnet sport, når vi skal overholde restriktioner med forsamlingsforbud og afstand.

- Du kan bare gå ud med familien uden at overskride grænser og forsamlingsforbud. Du er i den friske luft med god afstand, så disc golf har vist sig at være pandemisikkert, siger Dennis Thygesen.

  • Henrik Dyhrholm er til daglig selvstændig grafiker, men efter corona er han begyndt at bruge noget af sin fritid på at spille disc golf. (Foto: Rasmus Hagelskjær © dr)
  • Martin Therkildsen (tv) og Henrik Dyhrholm spiller disc golf med udsigt over Søndersø ved Viborg (Foto: Rasmus Hagelskjær © dr)
1 / 2

En rigtig sportsgren

De nye medlemmer betyder, at sporten så småt er ved at ændre sig fra at være en nichesport og til at være en idrætsgren på lige fod med mange andre sportsgrene.

- Det åbner døre i forhold til nye og bedre baner, og det bliver lettere at få sponsorer, siger formanden for Dansk Disc Golf Union, Dennis Thygesen.

Der findes ikke nogen præcis opgørelse over, hvor mange baner der er i Danmark. Men ifølge disc golf app’en Udisc er der 83 baner fordelt i hele landet. I Viborg giver de nye medlemmer og aktiviteten på banen fornyet energi til at udvide banen og ændre på udfordringerne.

- Det er sjovt at få lov til at dele sin interesse med endnu flere og at være med til at skabe rammerne for, at endnu flere kommer ud og får noget frisk luft, mens de går og hygger sig med at spille disc golf, siger formanden for Viborg Disc Golf, Martin Therkildsen.