Patienter får mere økologisk mad på tallerkenen

Sygehus Thy-Mors får en kvart million kroner til at få flere økologiske råvarer ind i køkkenet.

Køkkenpersonalet på Sygehus Thy-Mors skal på udkig efter flere økologiske råvarer. Især prisen på frugt og grønt matcher de konventionelle varer. (© Colourbox)

Patienterne på sygehus Thy-Mors skal have meget mere økologisk mad på tallerkenen.

I løbet af næste år skal halvdelen af råvarerne i køkkenet være økologiske, men pengene til at købe ind for er de samme.

Det betyder mere af den frugt og grønt, der er i sæsonen, og så skal en større del af maden laves fra bunden, forklarer økonoma på Sygehus Thy-Mors, Marian Bloch Larsen.

Økologisk frugt og grønt matcher prisen

- Især økologisk frugt og grønt er varer, der matcher prisen på konventionelle varer, forklarer Marian Bloch Larsen.

- Der er nogle ting, som er tilgængelige på visse tider af året, og jo mere vi kan bruge af det, jo sundere kan vi leve, tilføjer økonomaen.

Sygehuset har fået 250.000 kroner til projektet af Region Nordjylland. Pengene går blandt andet til en økologisk konsulent og til en ny storgryde, der kan koge eller blende årstidens grøntsager.

Flere supper kommer på menuen

- Så vi får indarbejdet nogle flere supper, puréer og grøntsagssovse, siger Marian Bloch Larsen.

Arbejdet med at få flere økologiske råvarer ind i kosten på sygehuset går for alvor i gang efter nytår, og erfaringerne fra Sygehus Thy-Mors skal deles med andre sygehuskøkkener i Region Nordjylland.

Regeringen har en målsætning om, at alle offentlige køkkener skal være 60 procent økologiske i 2020. 

 

Facebook
Twitter