Piger i fattige lande på skemaet i 100 skoler landet over

Ni byer får besøg af Sex & Samfunds kampagne "Det er min ret", der handler om de fattigste kvinder.

H.K.H. Kronprinsessen er udnævnt til protektor for verdens største kvindekonference, og vil derfor være tilstede under inspirationsmødet for at hjælpe med til, at mobiliseringsindsatsen får vind under sejlene og engagerer hele den danske befolkning. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Dansk og matematik udgår af skoleskemaet for en dag til fordel for piger i fattige lande.

100 skoler i ni byer får frem mod 18. maj besøg af undervisere og en campingvogn med undervisningsmateriale til emnet.

Danmark er valgt som værtsland for Women Deliver - verdens største konference om ligestilling og kvinders sundhed og rettigheder i København i maj.

Kampagnen, der hedder #DetErMinRet, er en forløber for Women Deliver, og den kommer til at foregår i Holstebro, Aalborg, Fjerritslev, Aarhus, Odder, Odense, Frederikssund, Rødovre og København.

- Vi håber, at danske skoleelever får en større forståelse på området, og at de engagerer sig i kvinders rettigheder globalt set, fortæller Tania Detlefsen, vicegeneralsekretær i Sex & Samfund.

#DetErMinRet henvender sig til elever i 7.-9. klasse, og den skal ifølge vicegeneralsekretæren vise forskelle og ligheder på at være ung i Danmark og i udviklingslande:

- Retten til at gå i skole og få en uddannelse, retten til at bruge prævention, retten til selv at vælge om og hvem, man vil giftes med. Rettigheder, som vi herhjemme tager for givet.

- Sådan er det ikke i fattige lande, og slet ikke for piger og kvinder. Men adgang til prævention er for eksempel vigtigt for at sikre vækst og udvikling i lande som Uganda, hvor mange teenagepiger bliver gravide og ikke får en uddannelse, siger Tania Detlefsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter