Politiassistent tager bladet fra munden: Borgernes sikkerhed er truet i Thy

Politiet har alt for få ressourcer, og situationen er helt uholdbar både for politiet og for borgerne, siger politimand, Mikkel Jørgensen.

Mikkel Jørgensen er i dag på orlov og har fået et andet job. Han blev træt af at mangle ressourcer som politiassistent i hverdagen i Thisted. (© Mikkel Jørgensen)

Politiet har alt for få ressourcer, og situationen er helt uholdbar både for politiet og for borgerne.

Så hård lyder kritikken fra politiassistent Mikkel Jørgensen fra Thy. Efter syv år hos politiet er han gået på orlov og har fået andet arbejde.

Det blev simpelthen for hårdt at acceptere arbejdstrykket og manglen på ressourcer til at løse simple politiopgaver til sidst:

- Nu har vi jo ni flygtningecentre i Thy, og vi har kun én patrulje. Hvis der sker noget inde på et af centrene, så må vi ikke gå ind. Så sender de en vogn fra Holstebro, og så skal vi holde der og vente, mens krigen raser inde på centret, siger han.

Og for borgerne er der nærmest frit spil i nogle af kredsens yderområder.

- Der er der frit slag for alle. Spiritusbilister og folk uden kørekort. Det er det vilde vesten. Der kommer aldrig politi, siger Mikkel Jørgensen.

Ifølge den nu tidligere betjent er han langt fra den eneste politimand, der for tiden overvejer at smide uniformen.

- Jeg har ikke mødt en kollega endnu, som ikke har haft den tanke, som jeg har gjort til virkelighed, fortæller han.

Mikkel Jørgensen er formelt kun taget på orlov fra politiet fra næste uge, men han har ingen planer om at vende tilbage lige foreløbig.

Ifølge politiforbundets blad "Dansk Politi" søgte 128 politifolk orlov fra politiet sidste år. Tendensen peger på, at kun cirka en tredjedel af dem vender tilbage til politiet igen på et senere tidspunkt.

Facebook
Twitter