Politiet bakser med heden til ishockey-VM: Slæber 18 kilo udstyr i 30 graders varme

Når solen bager, må politiet tage særlige forholdsregler til VM i ishockey.

Midt- og Vestjyllands Politi patruljerer i op mod 30 graders varme ved VM i ishockey i Herning. (Foto: Midt- og Vestjyllands Politi)

Shorts er udelukket, selvom der er op mod 30 grader uden for Boxen i Herning, hvor ishockey-VM lige nu løber af stablen. I hvert fald for politiet.

- Sommervarmen synes vi sådan set godt om, ligesom alle mulige andre borgere. Men det er selvfølgelig varmt at gå rundt, og det har vi med i vores planlægning, siger Erik Kristensen, indsatsleder ved ishockey VM, fra Midt og Vestjyllands Politi.

Uniformen består blandt andet af lange, varme bukser, en skudsikker vest og et tungt maskingevær. Den enkelte politimand bærer udstyr, der i alt vejer 18 kg. Og det skal være på hele tiden, når politimanden i løbet af en dag tilbagelægger omkring 15 kilometer til fods på sin patrulje.

Politifolk går cirka 15 kilometer om dagen og slæber på 18 kilo udstyr i knap 30 graders varme, når de patruljerer ved Boxen til VM i ishockey i Herning. For at klare varmen drikker de masser vand. (Foto: Midt- og Vestjyllands Politi)

- Vi har en sikkerhedsmæssig opgave, og vi skal hele tiden være klar. Hvis vi først skal ind at hente alle vores ting, så er tingene jo sket, før vi når frem. Og Messecenteret er jo et kæmpe område, så derfor var vi valgt denne her strategi, siger han.

Når det ikke er en mulighed at slække på påklædningen, så må der andre midler til.

- Vi sørger selvfølgelig for, at der er rigeligt med postevand til vores folk, og så sørger vi for, at der er nogle at skifte med, så de kun går ude i en begrænset tid ad gangen, forklarer Erik Kristensen.

På den måde skiftes de til at komme ind i skyggen og restituere og få vest og udstyr af.

Det hjælper dog også lidt på varmen, at politifolkene i løbet af dagen er omgivet af tusindvis af ishockeyfans i højt humør.

- Det smitter af! Alle synes, at det er en fantastisk oplevelse, og det er fantastisk at se alle de her glade ishockeyfans.

Sådan klarer vi varmen på jobbet:

  • - Jeg har shorts på hele året rundt. Arbejder som maskinsnedker. Får hurtig varmen. En god dag, Joachim.

  • - Jeg er ansat i forsvaret, så påklædningen er lange bukser og støvler året rundt. Det er varmt i øjeblikket, men det vænner man sig til. Mange hotte hilsner fra Mette på Flyvestation Karup.

  • - Hvorfor ikke gå et skridt videre og lade medarbejderne komme på job i bikini eller badebukser - også chefen for den sags skyld - når det hele nu skal være så løssluppent som muligt. Pli er åbenbart et forbudt ord. Hilsen Kaja Nielsen fra Mors.

  • - Tynde knickers og sandaler på rengøringsjobbet :-) Marianne.

  • - Er i den heldige situation, at jeg ikke er på arbejdsmarkedet mere. Har lige gået tre dage i træk på golfbanen. Ca 35 km. ( 69 år ). Masser af motion og masser af vand. Nancy.Kilde: Sms'er og kommentarer fra DR P4 Midt & Vests lyttere

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter