Politiet glemmer at tweete om fartkontrol

Midt- og Vestjyllands Politi vil gerne fortælle via Twitter, hvor fotovognen holder, men har kun tweetet 11 gange på tre måneder.

Tweets som denne om fotovogne er sjældne hos Midt- og Vestjyllands Politi.

På Twitter fortæller politiet, hvor de parkerer fotovognen. Det er i hvert fald intensionen, men i virkeligheden sker det ikke særlig ofte.

Midt- og Vestjyllands Politi har på tre måneder kun tweetet om blitzrisiko i alt 11 gange. For lidt erkender lederen af færdselspolitiet, Henrik Glintborg.

- Vores frekvens kunne være højere, siger Henrik Glintborg.

Tweets skal dæmpe farten

Idéen bag politiets brug af Twitter er at minde bilisterne om at lette foden fra speederen, så flere kommer helskindet hjem fra en tur i trafikken. Her er informationer om fotovognenes arbejde nyttig.

Men når Midt- og Vestjyllands Politi kun har tweetet ni gange om fotovogne i august, ingen i september og to gange i oktober har det ingen effekt.

- Vi skal være mere opmærksomme på, at det her bliver en god vane, siger Henrik Glintborg, der nu vil sørge for, at politiet igen tweeter om, hvor fotovognene retter kameraet mod trafikken.

Fartsyndere kan ikke vide sig sikre

Men hvis bilisterne har en forventning om, at de hver dag på Twitter vil kunne se, hvor størsteparten af politikredsens 13 fotovogne er i sving, så bliver de skuffede.

- Vi er ude efter at gøre folk mere opmærksomme på, at de skal køre pænt og være opmærksomme på hastigheden, så vi kan nedsætte antallet af ulykker, siger lederen af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland.

Henrik Glintborg regner med, at politiet vil tweete om fartkontrol tre til fire gange om ugen.

Facebook
Twitter