Porto-stigninger vil gøre ondt på danske internetbutikker

Det bliver dyrere at sende pakker med Post Danmark fra næste år. Og det kommer til at kunne mærkes i en Herningbaseret internetbutik.

(© DR)

Det bliver dyrere at købe ind i danske internet-butikker.

Fra næste år hæver Post Danmark nemlig portoen, og det er skidt for dansk e-handels konkurrenceevne i forhold til udenlandske netbutikker, mener Foreningen for dansk internethandel.

Portoen presser

Herning-virksomheden gucca.dk sælger blandt andet dvd-film og legetøj over internettet. Og her er Post Danmark den allerstørste udgiftspost - så portostigninger gør ondt, fortæller medejer Thomas Bertelsen.

- Vi vil først og fremmest kunne mærke det på den måde, at vi mister noget konkurrenceevne i forhold til de udenlandske netbutikker. Derudover vil vi også kunne mærke det i forhold til den almindelige detailhandel i Danmark, da vi jo skal levere varerne. Hvis det bliver dyrere, så er det selvfølgelig mere attraktivt for kunderne at handle i fysiske butikker, siger han.

Få kroner kan mærkes

En kroner eller to mere i forsendelse pr. pakke vil kunne mærkes i gucca.dk.

- Vi har mange små forsendelser, hvor vi måske tjener 10, 20 eller 30 kroner på en forsendelse. Hvis der så ryger en kroner eller to fra, så er det jo en betragtelig del af det, vi tjener på en vare, siger Thomas Bertelsen. 

Dyrere end de andre

Danske portopriser på småpakker er op til 36 procent højere end i europæiske lande, vi sammenligner os med, viser en undersøgelse fra Konkurrencestyrelsen.

Facebook
Twitter