Private hjemmeplejeleverandører skal ses efter i sømmene

Kommuner kan ikke både samarbejde og føre tilsyn med private leverandørere af hjemmepleje. Det mener Viborgs socialudvalgsformand, som nu går til socialministeren.

(© Colourbox)

Der skal oprettes et uafhængigt tilsyn med private leverandørere af hjemmepleje, mener socialudvalgsformand i Viborg, Mette Nielsen.

I august gik den private hjemmeplejeleverandør Cenz konkurs. Dermed måtte Viborg Kommune med en dags varsel skaffe hjemmepleje til 153 borgere, som pludselig stod uden hjælp.

Vil bede minister om at lave tilsynsmyndighed

Socialudvalgsformand Mette Nielsen vil nu gå til socialminister Anette Vilhelmsen og opfordre hende til at oprette en uafhængig myndighed, som kan kigge de private hjemmeplejeleverandørere efter i sømmene.

- Det med både at være samarbejdspartner på den ene side, og så også skal følge op og kontrollere på den anden side, det tænker jeg, der i nogle sammenhænge giver et lidt mudret billede. Derfor tænker jeg, at der er brug for socialministeren får kigget på området, forklarer Mette Nielsen.

Tilsyn som på børneområdet

Allerede nu er der uafhængige tilsyn med bosteder og institutioner for anbragt børn. For eksempel er der én tilsyndmyndighed for alle kommuner i Region Midtjylland.

- Det er en model noget lignende det, jeg forestiller mig, fortæller Mette Nielsen.

Hun påpeger, at ældre mennesker sjældent råber op, hvis de ikke får den rigtige hjemmehjælp. Derfor er behovet så meget desto større, mener hun.

FacebookTwitter