Provinsby er klar til at skyde i vejret: Kan få Europas næsthøjeste bygning

320 meter - så højt har Bestseller søgt om tilladelse til at bygge sit hovedkvarter i Brande.

Bestseller har søgt om tilladelse til at bygge sit hovedkvarter i Brande i 320 meter højt. Til sammenligning er Eiffeltårnet 300 meter. (© BESTSELLER)

- Jo højere, jo bedre!

Sådan lyder reaktionen på, at Bestseller nu har søgt om tilladelse til at bygge et højhus på op til 320 meter i Brande. Ordene kommer fra formanden for Brandes Handelsstandsforening, Hans Ulbrechsen.

Han har svært ved at få armene ned.

- Det bliver et endnu bedre vartegn for byen, det er kun mega positivt, siger han.

For nylig meldte Besteller ud, at man vil bygge et hovedkvarter i byen, hvor mindstemålet er, at det bliver 200 meter højt. Nu fremgår det af ansøgningen til Ikast-Brande Kommune, at byggeplanerne kan være endnu vildere.

- Vi søger om 320 meter for ikke at have begrænsning i vores undersøgelser. Vi er på nuværende tidspunkt i skitsefasen og er endnu ikke afklaret om den endelige højde, siger Bestsellers projektansvarlige, Anders Krogh Vogdrup.

Selv hvis byggeriet bliver 200 meter, vil det være rekordhøjde i dansk målestok. I øjeblikket er Danmarks højeste bygning Herlev Sygehus, der måler 120 meter. Og ender Bestsellerbyggeriet med at måle hele 320 meter, vil det blive Europas næsthøjeste bygning - kun overgået af OKO Tower i Moskva.

Carsten Kissmeyer (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune, hilser de nye planer velkommen.

- Brande kan sagtens bære at have sådan et højt tårn. Når nogen laver noget så spektakulært, så vil folk i eftertiden sige 'wauw', mener han.

Udvidelsen af Bestsellerhovedkvarteret er projekteret til 60.000 m2. Det er cirka en fordobling af Bestsellers eksisterende arealer i Brande. Det er endnu ikke sikkert, hvornår projektet bliver sat i gang, men det bliver tidligst i 2019.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.