Provinsby er klar til at skyde i vejret: Kan få Europas næsthøjeste bygning

320 meter - så højt har Bestseller søgt om tilladelse til at bygge sit hovedkvarter i Brande.

Bestseller har søgt om tilladelse til at bygge sit hovedkvarter i Brande i 320 meter højt. Til sammenligning er Eiffeltårnet 300 meter. (© BESTSELLER)

- Jo højere, jo bedre!

Sådan lyder reaktionen på, at Bestseller nu har søgt om tilladelse til at bygge et højhus på op til 320 meter i Brande. Ordene kommer fra formanden for Brandes Handelsstandsforening, Hans Ulbrechsen.

Han har svært ved at få armene ned.

- Det bliver et endnu bedre vartegn for byen, det er kun mega positivt, siger han.

For nylig meldte Besteller ud, at man vil bygge et hovedkvarter i byen, hvor mindstemålet er, at det bliver 200 meter højt. Nu fremgår det af ansøgningen til Ikast-Brande Kommune, at byggeplanerne kan være endnu vildere.

- Vi søger om 320 meter for ikke at have begrænsning i vores undersøgelser. Vi er på nuværende tidspunkt i skitsefasen og er endnu ikke afklaret om den endelige højde, siger Bestsellers projektansvarlige, Anders Krogh Vogdrup.

Selv hvis byggeriet bliver 200 meter, vil det være rekordhøjde i dansk målestok. I øjeblikket er Danmarks højeste bygning Herlev Sygehus, der måler 120 meter. Og ender Bestsellerbyggeriet med at måle hele 320 meter, vil det blive Europas næsthøjeste bygning - kun overgået af OKO Tower i Moskva.

Carsten Kissmeyer (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune, hilser de nye planer velkommen.

- Brande kan sagtens bære at have sådan et højt tårn. Når nogen laver noget så spektakulært, så vil folk i eftertiden sige 'wauw', mener han.

Udvidelsen af Bestsellerhovedkvarteret er projekteret til 60.000 m2. Det er cirka en fordobling af Bestsellers eksisterende arealer i Brande. Det er endnu ikke sikkert, hvornår projektet bliver sat i gang, men det bliver tidligst i 2019.

Facebook
Twitter