Radikale: Støjberg kan hjælpe, hvis hun vil

Koret af kritikere i sagen om Marius Youbi vokser og vokser.

- Det store problem er, at Inger Støjberg ikke vil. Det burde han jo bare sige, siger Andreas Steenberg. (© DR)

Det er hykleri og pjat, når integrationsminister Inger Støjberg hævder, at hun ikke kan gøre noget for den udviste ingeniørstuderende fra Herning, Marius Youbi.

Med det melder Andreas Steenberg fra Radikale Venstre sig til det voksende kor af folketingspolitikere og danskere, der er forargede over, at Marius Youbi i går måtte rejse hjem til Cameroun, mens Inger Støjberg afviser at gøre noget i sagen.

- Hun kan selvfølgelig ikke give én person opholdstilladelse, men hun kan jo ændre de regler, der ligger bag. Det mener jeg, at hun burde gøre, hvis hun mener det, som Venstre har sagt i lang tid, nemlig at Danmark skal være åben overfor dem, der kan. Og det kan Marius jo tydeligvis, siger Andreas Steenberg, der er næstformand for Radikale Venstres folketingsgruppe.

Inger Støjberg har tidligere sagt, at hun som minister ikke kan gøre noget for at hjælpe Marius.

- Det store problem er, at Inger Støjberg ikke vil. Det burde hun jo bare sige, siger Andreas Steenberg.

Inger Støjberg ønsker ikke at kommentere kritikken, men Integrationsministeriet oplyser, at der ikke er nogen ændring af reglerne på vej her og nu. Men senere på året planlægger regeringen at lave en revision af reglerne.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.