Region hjælper virksomheder til grønne løft

Virksomheder i Midtjylland nyder godt af regionalt tilskud til at afprøve nye grønne forretningsmodeller.

Virksomheden PC Brøndboring havde ikke kunnet gennemføre de grønne initiativer uden støtte. (© PC Brøndboring)

Som virksomhed kan det være svært at finde pengene til grønne investeringer.

Derfor får en række virksomheder i Region Midtjylland nu en håndsrækning til at afprøve nye og grønnere forretningsmodeller fra regionen. Det gavner både virksomhedernes økonomi og miljøet.

I alt ni virksomheder har afprøvet nye og grønne forretningsmodeller med tilskud fra regionen, og det giver pote.

Virksomhederne oplever alt fra meromsætning til behov for nye medarbejdere, efter de har været med i projektet.

- Vi skal ansætte en tre-fire stykker hen over de næste år. Det er alligevel en væsentlig forøgelse af vores medarbejderstab, fortæller projektleder Lars Ørum Hansen fra den 12 mand store virksomhed PC Brøndboring, der har deltaget i projektet.

En del af virksomheden laver jordvarmeboringer, og projektet har muliggjort nogle prøveboringer, der på sigt sparer firmaet tid og kunderne penge. Et grønt tiltag, der ikke havde været muligt for virksomheden at udvikle uden støtte.

- I sådan en lille håndværkervirksomhed som vores er der desværre ikke mange frie midler, så vi havde ikke turde gå i gang det med for egne midler, siger Lars Ørum.

Virksomhederne har tilsammen fået 3,7 millioner kroner i støtte fra Region Midtjylland. De vurderer samlet set at kunne ansætte 70 nye medarbejdere og omsætte for 145 millioner kroner ekstra over de næste fem år på grund af projektet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.