Rejsehold skal styrke arbejdet med demente

Vi har store forventninger, lyder det fra personalet på plejecentret Vibedal i Thisted

Demensrejseholdet holder temadage med personalet og følger så løbende op gennem et halvt år. Arkivfoto (© Colourbox)

De ansatte på landets plejecentre skal have flere redskaber til arbejdet med demente beboere.

Derfor har Sundhedsstyrelsen sendt et demensrejsehold ud på landevejene. I denne uge er holdet på besøg på to plejecentre i Thisted for at hjælpe personalet.

- Vi bliver en del af deres hverdag. Vi er rundt og observere på plejehjemmet, så vi kender de borgere, de samarbejder med, siger psykolog Iben Ljungmann.

Demensrejseholdet består af to sygeplejersker, en ergoterapeut og en psykolog. De er meget velkomne på Vibedal Plejecenter i Thisted:

- Der kommer flere ældre med demens. Det kræver en anden tilgang, siger Christina Munk Pedersen, der er sygeplejerske på centeret.

- I takt med, at vi får flere, og de bliver mere komplekse, skal vi udvikle vores kompetencer, og det har vi en forventning, at det her kan være med til, forklarer hun.

Demensrejseholdet holder temadage med personalet og følger så løbende op gennem et halvt år.

- For, at det her skal virke, skal de have drypvis læring, træning i metoderne og en tæt opfølgning, forklarer Iben Ljungmann.

For Christina Munk Pedersen giver det god mening:

- Vi får en samlet viden, vi får noget samlet erfaring, og vi kan arbejde med nogle konkrete beboere, der bor hos os, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.