Rift om job på nyt asylcenter

Masser af ansøgere til nyopslåede pædagogjob på midlertidigt asylcenter i Herning.

Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning er ved at opføre pavilloner, der skal huse 200 asylansøgere (Foto: Sophie Baltzer- DR)

Der er rift om de 8-10 pædagogiske stillinger, som er slået op ved det midlertidige asylcenter ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning. Styrelsen har modtaget 80 ansøgere, fortæller leder af aylcentret, Vibeke Møller.

- Mange pædagoger vil arbejde med kulturforskelle og så tror jeg, at det spiller ind, at der i øjeblikket er rift om pædagogjob, siger hun.

De nye medarbejdere skal blandt andet arbejde i en pavillonlejr, som Beredskabsstyrelsen Midtjylland er ved at opføre til 200 flygtninge. De første ankommer fredag. Andre bor i telte og 108 mænd er lige nu indkvarteret i en gymnastiksal.

En af dem er den kurdiske asylansøger Yousef, der har boet på centret i en måned. Han vil gerne have fast bolig men fortæller, at han er enormt taknemmelig.

Centerleder Vibeke Møller tilføjer, at det giver nogle udfordringer med så forskellige indkvarteringsmuligheder.

- De fleste af dem vil gerne have et liv, hvor de kan låse egen dør og gå i bad for sig selv. Men generelt er de tilfredse med at have fået en seng og mad, siger centerleder Vibeke Møller. Det er tanken, at den nye pavillonlejr skal huse familier, men er der plads, vil Vibeke Møller gerne flytte nogle af de enlige mænd fra gymnastiksalen.

Leder af asylcentret i Herning, Vibeke Møller og en af beboerne, Yousef. (Foto: Sophie Baltzer- DR)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter