Ristede melorme rykker ind på snackhylden

I denne uge er insektsnacks kommet på hylderne i danske supermarkeder.

Ristede melorme med smag af chili eller sour cream and onion tager nu kampen op mod mere traditionelle chips som popcorn og flæskesvær. (Foto: ENORM aps)

Hvad siger du til ristede melorme med smag af chili eller sour cream and onion?

I denne uge er der kommet insektsnack på hylderne i danske supermarkeder, leveret fra en lille virksomhed med tilknytning til Agro Business Park i Foulum øst for Viborg.

- De er sprøde lige som chips og har en god smag af flæskesvær blandet med popcorn, siger Lasse Hinrichsen fra firmaet Enorm Aps, som har udviklet den nye melormesnack.

Bag fremstødet for at få os til at spise insekter ligger et ønske om at begrænse forbruget af andet kød, som skader klimaet.

- Målet på lang sigt er at få erstattet store dele af de mere miljøbelastende proteinkilder som oksekød og svinekød med et forbrug af insekter, siger Lasse Hinrichsen.

Foreløbig er det 13 Føtex-supermarkeder på Sjælland, i Aarhus og Aalborg, som sælger insektsnack fra Enorm. Det er lykkedes at udvikle projektet fra forsøg i et studentervæksthus til den færdige vare i supermarkedet på bare et år takket være støtte fra Agro Business Park i Foulum.

- Det har kort sagt betydet, at jeg har kunnet nå at realisere det, inden jeg løb tør for penge, siger Lasse Hinrichsen.

Facebook
Twitter