Sårbare unge skal rustes til samfundets krav

For mange unge bukker under for uddannelsespres og samfundets øvrige krav.

20 psykisk sårbare unge skal gennem et særlig projekt i Skive Kommune tilbage i arbejde eller uddannelse. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Psykologsamtaler, gruppecoaching, fysisk træning og eventuel misbrugsbehandling. Det er opskriften på, hvordan man får flere psykisk sårbare unge i arbejde eller uddannelse i Skive Kommune.

Kommunen har oplevet en stigning i antallet af unge på overførselsindkomst. Inden for det seneste år har omkring 40 nye unge fået brug for offentlig hjælp. Det er en stigning på 15 procent.

Nu skal et særligt tilbud til 20 af de unge hjælpe dem tilbage i job eller uddannelse.

- Mange af de unge mangler et netværk, så vi vil tre gange om ugen samle dem til fællesaktiviteter, så de oplever, at de hører til et sted, fortæller Anne Mette Kornum, leder af Huset i Skive, som er et tilbud til voksne med psykiske problemer.

Fællesaktiviteterne er blandt andet motion, økonomisk rådgivning, information om uddannnelse og besøg af arbejdsgivere, der fortæller om krav på arbejdsmarkedet.

Derudover får den unge individuel vejledning. Sammenlagt kører projektet i 14 uger og er et samarbejde mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning og Huset i Skive.

- Vi forventer, at de fleste af dem bliver mere robuste og bedre til at tackle livet. Nogle vil også blive klar til en uddannelse, siger Anne Mette Kornum.

Der er omkring 300 unge på kontanthjælp eller uddannelsesydelse i Skive Kommune.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk