Sammenbrud hos Skat: Du slipper ikke for gælden

Du slipper ikke for skatteopkrævningen, selvom der er knas i inddrivelsessystemet.

Viborg Kommune opretter to nye stillinger for at inddrive manglende skattebetaling. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Hvis du tror, at du kan slippe for at betale, hvad du skylder til kommunen, fordi Skats inddrivelsessystem er brudt sammen, så må du hellere tro om igen.

I hvert fald i Viborg, hvor kommunen nu ansætter folk til at kradse pengene ind. Kommunen søger to nye medarbejdere til opkrævning af gæld hos borgerne.

- Vi regner med, at vi kan hente mellem to en halv og tre millioner kroner til kommunekassen, siger Torben Hansen, chef for borgerservice i Viborg.

Baggrunden er sammenbruddet i Skats inddrivelsessystem, EFI, som betyder, at kommunen får færre penge ind fra borgerne end normalt.

De to nye stillinger er tidsbegrænset til et år, fordi der er et håb om, at Skat kommer tilbage til sit normale niveau, når det gælder inddrivelse af restancer. Det konkrete arbejde drejer sig blandt andet om ejendomsskatter.

- Borgere og virksomheder, som ikke har betalt ejendomsskat den 10. januar 2016, vil blive kontaktet pr. telefon. Vi vil spørge, om de ikke har lyst til at betale, siger Torben Hansen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.