Seksualundervisningen skal ud i gågaden

Skoleelever skal se på nøgne skulpturer og dermed lære, at kroppe kan se forskellige ud

Skulpturen "Borgerne fra Holstebro" af billedkunstneren Bjørn Nørgaard er en af de skulpturer, som nu skal bruges i seksualundervisning. (Foto: Torben Huss © Torben Huss)

Skoleelever i Holstebro Kommune kan fra på mandag komme på ekskursion med det formål at se på nøgne skulpturer. Det sker, når byens kunstmuseum bliver draget ind i seksualundervisningen.

- Hvis man kun ser kroppe i medierne og i pornografi, er de fremstillet meget stereotypt. Vi vil gerne være med til - gennem kunsten - at vise, hvordan det også kan være, siger Lone Kjær Hein, der er sundhedsplejerske og projektleder i Holstebro Kommune.

Eleverne kan derfor nu blive undervist på Holstebro Kunstmuseum eller rundt om i Holstebro, hvor der flere steder er ”nøgen” kunst.

- Når man så kommer tilbage i sin klasse, kan det her være med til, at man har en anden forståelse for, at vi ser forskellige ud, og at det faktisk har en stor værdi, siger Lone Kjær Hein, der ikke er i tvivl om, at eleverne sagtens kan lokkes på museum.

- Jeg tror, de vil synes, at det er rigtig spændende.

I første omgang er det elever på 0., 3, 6. og 9. klassetrin, som skal ud i byrummet eller en tur på kunstmuseet for at se på "nøgen" kunst.

I København har Nationalmuseet og Sex & Samfund udviklet et tilsvarende undervisningsmateriale.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.