Seriøst strik - for sjovt

Strik er andet og mere end sokker, huer og halstørklæder. Strik kan også være kunst. Viborg Museum viser en udstilling af håndstrik - lavet af medlemmer af strikkeforeningen "Seriøst strik....for sjov".

Håndstrikkeforeningen 'Seriøst strik....for sjovt' har ca. 90 medlemmer fordelt på afdelinger i Viborg, Silkeborg, Århus og Vejle. Her er det Viborg-afdelingen, der er samlet til det månedlige træf. (Foto: Mette Skov-Jensen- DR)

De er ikke professionelle strikkere, men de tager strik særdeles seriøst. Og ambitionsniveauet er højt. Men det skal samtidigt være sjovt.

Det er nogenlunde filosofien bag håndstrikkeforeningen "Seriøst strik....for sjovt", som blev stiftet i 2005 af den daværende rektor for Skals Textilseminarium, Hanne Pjedsted. Fra Viborg har foreningen bredt sig til Vejle, Århus og Silkeborg og tæller ca. 90 medlemmer.

Kreativiteten på museum

Nu er 27 af håndstrikkeforeningens medlemmer klar med en udstilling på Viborg Museum, hvor temaet er "HUL og HULT og RUNDT OMKRING". Det kan tolkes meget forskelligt og medlemmerne byder da også på alt fra trøjer over adventskranse til lændevarmere og tasker, strikket af plastikposer, der er skåret i strimler.

Seriøst strik

Foreningens formand Hanne Pjedsted forklarer, at de gerne vil ud over 'nørklerier/husmor-flid'.

- Det er kedeligt bare at kopiere andres arbejder. Der skal udfordringer til men ind i mellem laver vi pjank, siger Hanne Pjedsted.

Blandt de seriøse arbejder er huer til hjemløse i Vejle og pulsvarmere til kræftramte kvinder.

Mødes en gang om måneden

I Viborg mødes medlemmerne den første torsdag i måneden i Borgerhuset Stationen. P4 Midt & Vest var med til mødet i starten af marts - lige inden udstillingsåbningen på Viborg Museum. Du kan høre indslaget ved at klikke på linket til højre.

Udstillingen "HUL og HULT og RUNDT OMKRING" kan ses på Viborg Museum fra 15. marts 2013 og rykker senere til Industrimuseet i Herning, Blicheregnens Museum i Thorning og Kvindemuseet i Århus.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5140763a860d9a202016aa8d

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk