Sexolog med iransk baggrund skal lære asylsøgere nattekultur

Vesthimmerlands Kommune har fået Mernousch Parve til at fortælle om de danske forventninger.

Sexologen Mernousch Parve skal forklare asylsøgerne i Vesthimmerlands Kommunes asylcentre om forventninger og opførsel i blandt andet det danske natteliv. (© Mernousch Parve)

Nu bliver undervisningen om den danske kultur til asylansøgere intensiveret.

Det sker på baggrund af de episoder i nattelivet, hvor piger og kvinder har følt sig utrygge og krænkede af nærgående asylansøgere. Det fortæller Lars Vestergaard, som er kommunikationskonsulent ved Asylcenter Vesthimmerland, der har centre i blandt andet Holstebro og Herning.

Asylcentrene får derfor besøg af den iranske sexolog Mehrnoush Parve, der foruden at tale blandt andet farsi, har et nært kendskab til, hvordan mødet med den danske kultur er.

- Jeg træner meditation og indre balance i kvindegrupper, og ved hjælp af det sættes et indre fokus på de ukendte tanker og følelser, siger hun.

Mernousch Parve har en BA i historie fra Teheran og har uddannet sig til sexolog i Danmark. Hun har også taget en parterapeut-uddannelse samt en kognitivterapeut-uddannelse.

- Jeg er bekæmper af kvindeundertrykkelse og arbejder målrettet med kvinden og deres grænser, fortæller hun.

De næste dage skal asylcentrene have møder med SSP-konsulenter, politi, restauratører og dørmænd for at få et bedre samarbejde om udfordringerne med asylansøgere.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.