Sikkerheden i dansk skovbørnehave vækker opsigt i udlandet

Et australsk medie er forundret over, at danske børnehavebørn snitter med dolke og klatrer i høje træer.

Naturen spiller en vigtig rolle i den pædagogiske strategi i skovbørnehaven Daycare Nord i Skive. (© Daycare Nord)

En skovbørnehave i Skive har fået australske medier til at spærre øjnene op. Under overskriften ”Kids gone wild” i en artikel på sbs.com kan man læse, at ”ingen nogensinde ville lade Johan Laigaard lede en børnehave i Australien.”

Forundringen går på, at børnene i den vestjyske skovbørnehave snitter med dolke, klatrer i høje træer og løber rundt i naturen uden indhegning.

- Verden er ved at få øjnene op for, hvad naturen kan give indenfor pædagogik, og Danmark er langt fremme på det område, siger Johan Laigaard, der er leder af skovbørnehaven Daycare Nord i Skive.

Omkring 50 nysgerrige, udenlandske gæster har lagt vejen forbi skoven. Konceptet med en skovbørnehave vækker nemlig forundring i udlandet.

- Det er sikkerheden, der vækker opsigt. Det er det med knive, der er et kæmpehit. De må klatre i træer, og de kan komme til skade. I mange lande er man bange for at få en sag på halsen, hvis børnene kommer til skade i børnehaven, siger Johan Laigaard.

Han mener, at naturen er et perfekt sted til at forberede børnehavebørn på at gå i skole.

- Vi tæller træer, snakker om frøer, hopper og danser. Vi laver det samme som i en almindelig børnehave. Vi maler og klipper udenfor, siger Johan Laigaard.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.