Skole aflyser studietur efter terror i Istanbul

Skoleleder tør ikke at sende elever og lærere til Istanbul efter gårsdagens terrorangreb.

Fire elever og to lærere må blive hjemme i klasselokalet i stedet for at rejse til Istanbul. (© Thyholm Skole)

- Jeg har ansvaret for nogle elever og medarbejdere, der gerne skal komme hjem i hel tilstand, så det tør jeg simpelthen ikke.

Sådan lyder begrundelsen fra skoleleder på Thyholm Skole, Knud Bjerregaard Hansen, der aflyser en studietur til Istanbul efter en eksplosion ved Den Blå Moske.

På søndag skulle fire elever og to lærere fra niende klasse på Thyholm Skole i Nordvestjylland være rejst til Istanbul i en uge for at deltage i et udvekslingsprojekt med elever og lærere fra seks forskellige europæiske lande.

Tirsdag formiddag blev den centrale Sultanahmet-plads i den tyrkiske storby Istanbul ramt af en voldsom eksplosion. De tyrkiske myndigheder oplyser, at mindst 10 mennesker har mistet livet, mens 15 er kvæstet.

- Det er det irrationelle i os mennesker, der får mig til at aflyse. Det er jeg frygtelig ærgerlig over, for vores elever og lærere har ydet en kæmpe indsats og glædet sig rigtig meget til at samarbejde i et projekt, der netop handler om fred og forståelse for andre kulturer, siger Knud Bjerregaard Hansen.

Skal vi ikke ryste den slags af os og fortsætte med at leve vores liv, som vi altid har gjort?

- Jeg er fuldstændig enig. Men når sådan noget sker, bliver man bare følelsesmæssigt påvirket af det, og det gør altså noget ved os. I den her situation melder vi pas, siger Knud Bjerregaard Hansen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.