Skolelærere står i kø for at gå på pension

Lærere fremskynder deres pension på grund af ændrede arbejdstidsregler og den folkeskolereform, som træder i kraft efter sommerferien.

Ændrede arbejdstidsregler og ny skolereform får rigtigt mange lærere til at fremskynde pensionen. Arkivfoto. (Foto: Magnus Bjerg © DR Bornholm)

En rundringning til de midt- og vestjyske kredse under Danmarks Lærerforening viser, at de i øjeblikket har rasende travlt med at beregne pensioner.

Rigtig mange skolelærere vælger at fremskynde deres pension, og det oplever de også i Viborgs Lærerkreds, hvor formand Flemming Kjeldsen anslår, at der er op mod 50 procent flere end normalt, der vælger at fremskynde:

- Mange synes, at loven lægger hindringer i vejen for det gode lærerarbejde. Derfor vælger de nu at trække stikket, siger han.

Skolereform og arbejdstidsregler er en faktor

Efter 37 år på Dueholmskolen i Nykøbing på Mors vælger Kurt Jensen at takke af. Lærernes ændrede arbejdstidsregler, hvor de skal være længere tid på skolen, er en af grundene til, at beslutningen blev truffet:

- Den frihed har jeg det skidt med at få taget fra mig. Det var ligesom en af de ting, der slog hovedet på sømmet, siger han.

Udover de ændrede arbejdstidsregler er folkeskolereformen, der træder i kraft efter sommerferien, også en væsentlig i faktor i lærernes beslutning om en tidlig pension, oplyser lærerkredsformand Flemming Kjeldsen.

Ingen lærermangel i første omgang

Selv om der er mange lærere på vej på pension, så vil der ikke blive problemer med lærermangel. I hvert fald ikke i første omgang, mener Flemming Kjeldsen:

- Min tanke er, at vi nok i løbet af et år eller to kan komme til at opleve en mangel på uddannede lærere til ledige jobs, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk