Skoler: Drop iPads og giv os bærbare computere

Skoler skifter mening, når det gælder iPads til de yngste elever. iPads er for dårlige at skrive på, så giv dem en bærbar pc, lyder det i stedet.

Skolerne ønskede selv de personlige iPads til de yngste elever, men når der skal skrives eller bruges læringsportaler på nettet, viser det sig, at iPads ikke altid fungerer bedst. (Arkivfoto) (Foto: Colorbox © Colorbox)

iPads er for dårlige at skrive på, og iPads kan ikke tale sammen med alle læringsportaler på internettet.

Det er nogle af argumenterne for, at et flertal af skoler i Struer Kommune ønsker at bytte iPads ud med bærbare computere til børnene i 0. til 2. klasse.

Inden skolestart 2014 indkøbte Struer Kommune 2.200 bærbare computere og 700 iPads. De yngste har fået iPads, mens alle elever fra tredje klasse og opefter har fået bærbare computere.

iPads fungerer ikke bedst

Skolerne ønskede selv de personlige iPads til de yngste elever, men når der skal skrives eller bruges læringsportaler på nettet, viser det sig, at iPads ikke altid fungerer bedst.

- En bærbar er mere velegnet, når der skal produceres ting og bruges tastatur, forklarer Claus Rokkjær, der er skoleleder på Gimsing og Østre Skoler i Struer.

Claus Rokkjær foretrækker at beholde iPads som klassesæt på skolerne, så de kan hives frem, når det giver mening.

De bærbare er et bedre redskab

Politikerne i Struer Kommune bad om en foreløbig status på brugen af iPads, og nu svarer fem ud af otte skoler, at bærbare computere er et bedre redskab end iPads.

Det er under et år siden, at kommunen fordelte 700 iPads til yngste elever fra 0. til 2. klasse. Og de får ikke bare en bærbar pc fra den ene dag til den anden.

Det påpeger formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Steen Jakobsen (V):

iPads lever i tre år

- Vi kan ikke bare bytte dem eller sige, 'det var bare ærgerligt", og så købe nye pc'ere. Vi er i gang med et forløb, og vi skal længere ned i evalueringen, udtaler han.

Steen Jakobsen tilføjer, at politikerne dog tager skolernes udmelding til efterretning.

Og så forklarer han, at computere og iPads har en forventet levetid på tre år. Når den nuværende it-proces bliver evalueret, vil kommunen på ny tage stilling til, om de yngste elever skal have iPads i undervisningen eller ej.