Skoler slipper for nullermænd - om en uge

Det private rengøringsfirma i Viborg Kommune gik i betalingsstandsning i sidste uge. Nu vokser nullermænd og bunker af sand sig store, mens institutioner selv skal ordne rengøringen. Om en uge vender de professionelle tilbage.

Nullermænd indeholder hudceller og hår, som indeholder bakterier. Støv og nullermænd på gulvet kan virvles en meter op i luften. (Foto: DR © DR Dokumentar Testen: De beskidte sygehuse)

Elever og lærere kan snart igen fokusere mindre på rengøring og mere på at gange og dividere og lære tyske verber.

Senest på mandag står profesionelle nemlig igen for rengøringen på kommunens skoler og institutioner.

- Det er jeg rigtig glad for, siger Ida Jensen, der skoleleder fra Søndre Skole i Viborg.

Betalingsstandsning betyder nullermænd blandt børnene

Rengøringsselskabet Absolut Rengøring gik i betalingsstandsning i onsdags, og siden har børn og voksne på knap 180 skoler og institutioner i hele Viborg Kommune selv måttet gøre nødtørftigt rent.

Inden da var der dog også klager over, at Absoult Rengøring ikke kom ordentligt ud i krogene. Derfor ville borgmesteren fyre selskabet i september, efter firmaet Servicemægleren i en rapport kaldte rengøringsstandarden på Stoholm Skole uacceptabel.

Men nu skal der styr på skidtet igen, så i går valgte økonomiudvalget to rengøringsfirmaer, som overtager opgaven.

- Mandag i næste uge, der er vi sikker på, der bliver gjort rent.

- Vi håber, det kan blive før, men melder realistisk ud. Derfor har vi bedt alle institutioner og skoler om at de selv skal stå for rengøringen resten af ugen, siger borgmesteren i Viborg Kommune, Torsten Nielsen fra De Konservative.

Kan ikke vente på rengøring længere

På Søndre Skole i Viborg hober skidtet sig op trods nødrengøringen, fortæller skolelederen Ida Jensen.

- Der er meget sand på gulvene, og vi kan også begynde at se det på vores toiletter og badefaciliteter, at de kun har været gjort nødtørftigt rent de sidste dage, siger hun.

Derfor hyrer hun i dag selv et rengøringsfirma, som skal give en hånd med, indtil kommunens nye samarbejdspartner kan tage over - senest på mandag.

Knap en tredjedel af skolerne og institutionerne har valgt, at de helt selv vil stå for rengøringen fremover.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk