Skuffede medarbejdere om fabrikslukning: Vi håbede på innovation i Thisted

Tillidsrepræsentant er overasket over, at ledelsen i Coloplast vil lukke fabrikken i Thy.

Meddelelsen om at lukke fabrikken i Thy kom i forbindelse med, at Coloplast aflagde sit kvartalsregnskab. Arkivfoto (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

- Jeg er overrasket over, at produktion lukkes helt.

Sådan er meldingen fra Torben Møller Rasmussen, der er tillidsrepræsentant for de 167 medarbejdere hos Coloplast i Thisted, der mister deres arbejde på fabrikken senest i 2020.

I dag meddelte Coloplast nemlig, at fabrikken i Thy lukker som led i en ny driftsplan. Den indebærer bland andet en opgradering af fabrikker i Ungarn og Mellemamerika. Samtidig droppes planerne om en ny fabrik i Slovakiet.

I 2015 var medarbejderne også igennem en fyringsrunde. Her reducerede Coloplast i Thisted antallet af medarbejdere fra 240 til 150.

- Vi havde håbet på, at i og med, at vi sagde farvel vores maskinebygningsafdeling, så skulle vi bygge en fremtid på at lave innovation i Thisted. Det er vi skuffede over, siger Torben Møller Rasmussen.

Han har sammen med ledelsen forsøgt at finde en anden løsning end fabrikslukning. Men det har ikke kunnet lade sig gøre.

- Ledelsen mener, at man godt kan flytte de kernekompetencer, der er i Thisted. Og det er selvfølgelig der, uenigheden er, siger tillidsrepræsentanten.

Parterne skal nu til at forhandle om hvornår de første skal opsiges.

FacebookTwitter