Slagterimedarbejder Mohamed får nyt afslag på rekordtid: Det var givet på forhånd, mener advokat

Selvom Mohamed Ibrahim tjener tilstrækkeligt til at blive i Danmark, så er det ikke godt nok, mener styrelse. Nu står han alligevel til at blive smidt ud.

Mohamed Ibramhim har fast arbejde på slagteriet Tican i Thisted. En stor del af hans løn er akkordløn, og det kan man ikke betragte som en 'garanteret løn', mener styrelsen. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Den somaliske slagteriarbejder Mohamed Ibrahim, der arbejder på svineslagteriet Tican i Thisted, fik tirsdag afslag på opholdstilladelse fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI.

Det oplyser hans advokat Julia Jensen.

Han tjener godt nok 486.000 kroner om året alt inklusiv, og dermed ligger han over den krævede beløbsgrænse på 417.000. Alligevel afviser styrelsen at give ham opholdstilladelse. Begrundelsen er, at en væsentlig del af hans løn er akkordløn, og at lønnen dermed ikke er 'garanteret'.

Advokat Julia Jensen er forundret over afgørelsen. Dels fordi afgørelsen er kommet usædvanligt hurtigt. Normalt tager det ikke under en måned, men Mohamed Ibrahims afslag var klar efter kun en uge.

- Det her afslag har ligget klar på skrivebordet. Man kan simpelthen ikke have nået at behandle materialet i vores høringssvar på en ordentlig måde på en uge. Det kan ikke lade sig gøre, og slet ikke med den sagsbehandlingstid, der normalt er på de her sager. For mig at se var det her afslag givet på forhånd, siger Julia Jensen.

Hun mener også, at afslaget ganske enkelt er juridisk forkert.

- Jeg mener ikke, at det er omfattet af loven, at man skal gå ind og lave en garanteret løn. Jeg mener, det er noget, der er opfundet til formålet, for det er ikke noget, der står i loven, siger hun.

Basislønnen er på omkring 140 kroner i timen. Resten af Mohamed Ibrahims løn fra slagteriet Tican er akkord, og sådan er det i slagteribranchen. Det fremgår også af høringssvaret i et omfattende bilagsmateriale fra brancheforeningen, fra Dansk Fødevareforbund og fra andre foreninger, der er trådt ind i sagen.

- Så det hele ér en garanteret løn. Der er ikke nogen i branchen, der kun arbejder for basislønnen, siger advokat Julia Jensen.

Vil klage over afgørelsen

I afslaget fra SIRI er det også blevet præciseret, at det er meningen, at loven om beløbsgrænsen skal bruges i forhold til specialist-medarbejdere.

- Det kan godt være, men så skulle man jo have skrevet det i loven. Det har man ikke gjort, og så må det jo gælde alle, der tjener det her beløb, siger Julia Jensen.

Mohamed Ibrahim og hans advokat har nu mulighed for at klage til Udlændingenævnet inden for otte uger. Det vil de gøre.

- Jeg vil selvfølgelig skaffe endnu mere dokumentation for, at akkordlønnen er en garanteret løn, og derudover vil jeg se, om jeg på anden måde kan få stillet garanti for, at han har en indkomst af den størrelse, som loven foreskriver. Og så vil jeg fokusere på juraen: At afslaget ikke har afsæt i loven, forklarer advokaten.

Redaktionen har været i kontakt med Mohammed Ibrahim, men han ønsker ikke at udtale sig på nuværende tidspunkt. Han har brug for ro, siger han. Så længe hans sag ikke er endeligt afsluttet, bliver han i Danmark.

Facebook
Twitter