Slidte tæpper får nyt liv i sko

En tæppevirksomhed vil genbruge udtjente gulvtæpper og bruge dem til nye skosåler.

Kan du forestille dig at vade rundt med et gulvtæppe i skoen? Den genbrugstanke bliver snart virkelighed i Herning. (© Colourbox)

Gamle tæpper får nye ben at gå på. En tæppevirksomhed i Herning eksperimenterer med at genbruge aflagte gulvtæpper til skosåler.

- Vi går jo på tæpper, så hvorfor skulle man ikke blive ved med det? spørger Nicole Jørgensen, der studerer på designskolen i Kolding.

Hun deltog i en konkurrence, hvor tæppevirksomheden Dansk Wilton i Herning udfordrede designelever til at forvandle gamle, kasserede tæpper fra krydstogtskibe til nye produkter.

- Og så tænkte vi, at vi laver da nogle skoindlæg, siger hun.

Overflodsindustri går i grønne fodspor

Dansk Wilton var vilde med idéen. Så vilde, at de nu har indledt et samarbejde med de tre studerende om at sætte 200 skosåler i produktion.

Lone Ditmer, der er marketing-koordinator i virksomheden, er glad for, at tæpperne kan gøre nytte i stedet for bare at blive brændt af. Sålerne skal sende et signal om mere bæredygtighed.

- Vi leverer til en industri, som i sig selv er meget forurenende, og som signalerer meget overflod. Vi mener, man simpelthen er nødt til at tage ansvar hele vejen og måske få de her tæpper tilbage og bruge dem til noget godt, siger hun.

De 200 skosåler skal i første omgang bruges som markedsføring over for Dansk Wiltons kunder.