Små virksomheder kan også tage social ansvar

Erhvervsstyrelsen laver workshop om socialt ansvar for de små virksomheder ved CSR-awards i Holstebro.

Herningfirmaet Knowledge Cotton Apparel med 20 ansatte bruger CSR-fortællingen om, at deres tøj laves af bomuld fra kemikaliefri bomuldsmarker, aktivt. Det kaldes også socialt ansvar. (© Knowledge Cotton apparel)

Selv de mindste virksomheder kan arbejde med socialt og miljømæssigt ansvar - kaldt CSR eller corpoorate social responsiblity.

Det kan ske gennem en mere miljørigtig produktion eller måske ved at hjælpe udsatte børn i nærområdet.

Og langt de fleste virksomheder vil gerne tage ansvar, men alt for få ved, hvordan de skal komme igang.

For mange tager for lidt socialt ansvar

I Herning er firmaet Knowledge Cotton Apparel med 20 ansatte kommet godt igang. De laver tøj, næsten uden brug af kemikalier.

Det giver nogle muligheder, når en nye trøje eller skjorte skal markedsføres, fortæller direktør Mads Rørup:

- Bæredygtighed og CSR giver os jo nogle muligheder for at fortælle nogle historier, som er inde i tiden, og som alle egentlig ønsker at høre, og gerne vil være en del af, siger han.

Men mange små virksomheder halter stadig bagefter, og derfor arrangerer Erhvervsstyrelsen en workshop til CSR-awards i Holstebro, hvor mere erfarne virksomheder vil lære fra sig til interesserede.

De små virksomheder vil gerne - men det er svært

- De mindre virksomheder kan ikke bare sætte en hel ansat af til det her, og de kan ikke bare sådan uden videre integrere det i deres kerneforretning, siger Sofie Pedersen, der er projektleder i Erhvervsstyrelsen.

CSR-awards er en begivenhed, hvor virksomheder, der har taget samfundsansvar, belønnes for det.

Begivenheden løber af stablen torsdag og fredag i Holstebro og virksomheden Knowledge Cotton Apparel far Herning er faktisk nomineret til miljøprisen.

Facebook
Twitter