Sognepræst og imam: Nej til vold mod kvinder

Sognepræsten og imamen er fælles forfattere til en pjece fra Holstebro Krisecenter.

Karin Houmann fra Holstebro Krisecenter bragte imam Mohamad Jammal fra Skive og sognepræst Erik Ladegaard fra Holstebro sammen om at skrive folderen. (Foto: Bjarke Bech Feldt © DR Midt & vest)

Som det første sted i landet lancerer Holstebo Krisecenter en ganske særlig pjece.

Forfatterne er en imam og en sognepræst. Nærmere bestemt Mohamad Jammal fra Skive og Erik Ladegaard fra Holstebro.

Budskabet er, at kvinder har ret til et liv uden vold.

Leder af krisecentret Karin Houmann mener, at det har stor betydning at både en præst og en imam står inde for budskabet.

- Vi har nogle udtalelser, hvor de tager afstand fra fortolkninger i bibelen og koranen, og det gør, at det får en pondus, siger hun.

Ikke mindst fordi folderen også er på arabisk.

- Jeg tror, at den pjece er en stor hjælp for kvinderne, for nu kan de læse og se, hvad det er for nogle rettigheder, de har, og de rettigheder har altid været der, siger imam Mohamad Jamal.

Så sent som i oktober forsøgte en præst og en imam i København også at mobilisere præster og imamer til samlet at tage afstand fra vold mod kvinder. Men det blev ikke til mere.

Næsten halvdelen af de kvinder, der kommer på landets kvindekrisecentre er indvandrere med ikke-vestlig baggrund, selvom de udgør kun syv procent af befolkningen. Det viser tal fra Landsorganisation af Kvindekrisecentre.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.