Spiseguide afslører: Gastronomien stortrives udenfor hovedstaden

White Guide udkommer i dag med 330 anbefalinger af restauranter i Danmark. Madanmeldere har fået øjnene op for jysk gourmetmad.

Gastronomien blomstrer i det midt- og vestjyske heriblandt hos Sallingsund Færgekro, der er med i The White Guide. (Foto: Mette Skov-Jensen)

Madguiden White Guide løfter i aften sløret for Danmarks bedste restaurant.I optakten til aftenens afsløring er der lavet en liste med Danmarks 330 bedste restauranter. Og her er midt- og vestjysk gastronomi repræsenteret med fire restauranter.

Det er Sallingsund færgekro ved Nykøbing, Under Klippen i Holstebro, Niels Bugges Kro ved Dollerup og Kongenshus Kro og Hotel ved Viborg, som nu kan kalde sig blandt Danmarks bedste. Forpagter: Det er en stor anerkendelseFor andet år i træk har Kongenshus Kro & Hotel fået en plads på listen. Og det glæder forpagteren, Claus Mortensen.Det er en stor anerkendelse, og jeg er rigtig glad for, at vi er kommet med.Claus Mortensen, forpagter, Kongenshus Kro og Hotel- Det er en stor anerkendelse, og jeg er rigtig glad for, at vi er kommet med. Men det vigtigste for os er, at alle har en god oplevelse, siger Claus Mortensen til DR Midt og Vest.Sidste år var pladsen på listen en større overraskelse for Claus Mortensen end i år. Der var White Guide helt nyt for ham.

Det er kun andet år White Guide laver en guide over de bedste danske restauranter. Efter 14 år som svenskernes førende madguide, har de nu åbnet mod de danske køkkengryder.Det betyder, at anonyme, selvbetalende anmeldere dukker på i en restaurant uden varsel. Her vurderer de, hvordan maden og ambiencen er og giver point for oplevelsen. Alt det er nu samlet i spiseguiden.Det er helt tydeligt, at de gode kokke er andre steder end i København.Medejer af White Guide, Søren LøvenlundSøren Løvenlund fra White Guide synes, at gastronomien blomstrer i Midt- og Vestjylland.Mange gode kokke i provinsen- Jamen der sker mange spændende ting. Det er helt tydeligt, at de gode kokke er andre steder end i København, siger siger Søren Løvenlund fra White Guide.Ikke overraskende er det København, der har flest restauranter repræsenteret. Hele 166 ud af de 330 tegner hovedsområdet sig for. Og selvom fire restauranter fra midt- og vestjylland ikke lyder af meget, så ser medejer af White Guide en positiv udvikling i den jyske gastronomi.White Guide løfter mandag aften for, hvor Kongenshus Kro & Hotel og de andre 329 restauranter er placeret på listen over Danmarks bedste.  

Facebook
Twitter