Sprogskoler: Kravene til dansklærere bør lempes

Flere flygtninge i kommunerne gør det sværere at finde dansklærere med formelle kvalifikationer.

Behovet for dansklærere i de kommunale sprogskoler vokser i takt med antallet af flygtninge. (Foto: CLAUS BECH ANDERSEN © Scanpix)

Flere sprogskoler vil gerne have lempet kravene til at blive underviser i dansk som andetsprog.

I takt med at flere flygtninge kommer ud i kommunerne, bliver det nemlig sværere at finde nok lærere med de rette kvalifikationer. Det kan i sidste ende betyde, at sprogskolerne kan blive tvunget til at lave større klasser med dårligere undervisning til følge, mener forstander på Lær Dansk i Ringkøbing-Skjern kommune, Bo Aggerholm Sørensen.

For at undervise på sprogskole skal man have en overbygningsuddannelse som underviser i dansk som andetsprog.

- Jeg har ikke haft en eneste ansøger det seneste halve år, som har været direkte kvalificeret til at varetage undervisningen på skolen, siger forstander Bo Aggerholm Sørensen.

Afviste ansøger med tyve års erfaring

Til gengæld har sprogskolerne lov til at ansætte ansøgere med en humanistisk bacheloruddannelse eller en læreruddannelse med linjefag i sprog under forudsætning af, at de tager overbygningsuddannelsen ved siden af deres nye arbejde.

Men reglerne administreres for stramt, mener souschef på Lær Sprog i Herning, Admir Muratovic. Til sin store fortrydelse måtte han afvise en ansøger, som havde tyve års undervisningserfaring i dansk i folkeskolen, fordi linjefaget var billedkunst.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V).

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter