Stigende smitte: Danskere bliver hjemme fra tyske julemarkeder

Skærpede retningslinjer og stigende smitte i Tyskland får flere danske turister til at blive hjemme fra julemarkeder.

Julemarked i Bremen. Skave Turistfart oplever et fald på cirka 70 procent, som tager på deres ture til tyske julemarkeder. (Foto: Mette Skov-Jensen - DR)

Julelys og boder med glühwein og julekager.

Det er nogle af de ting, du kan finde på et tysk julemarked.

Men i år kommer der ikke lige så mange danske turister til de traditionsrige tyske julemarkeder.

Flere rejseselskaber, som sender busser med turister til julemarkederne, melder nemlig om mindre interesse.

  • Julemarked i Berlin. (Foto: Riis Rejser)
  • Julemarked i Berlin. (Foto: Riis Rejser)
  • Julemarked i Bremen. (Foto: Mette Skov-Jensen - DR)
1 / 3

Skave Turistfart, som hvert år arrangerer busrejser, kan mærke, at danskernes rejselyst ikke er, som den plejer.

Det fortæller salgs- og marketingsansvarlig Heidi Dahl.

- Efterspørgslen er faldende på det tyske marked. Der har ellers været en okay interesse, men med den smitte der er udbrudt nu, så falder efterspørgslen stille og roligt, siger hun.

Retriktionerne skaber usikkerhed

Hos Skave Turistfart er der cirka 70 procent færre, som tager på deres ture til tyske julemarkeder i forhold til i 2019. Heidi Dahl tror, at nedgangen skyldes usikkerheden i forhold til de restriktioner, som kan dukke op i Tyskland.

Den usikkerhed har konsekvenser for forretningen, siger hun.

- Det betyder blandt andet, at vi har visse ture, som er blevet aflyst, hvor vores grupper ikke er interesserede i at tage af sted, og det betyder selvfølgelig også en faldende omsætning.

Julemarkeder er allerede aflyst

Den stigende coronasmitte i Tyskland har allerede betydet, at den tyske delstat Bayern for et par uger siden valgte at aflyse alle sine julemarkeder.

Det er en af grundene til, at Riis Rejser, som arrangerer busture til julemarkeder, ikke sender så mange busser afsted i år.

Før corona i 2019 sendte de over 5.000 danskere på julerejser til vores nabolande, men i år er det faldet til 2.000. Det kan især aflæses i antallet af afgange, siger direktør Søren Riis.

- Der er mange af rejserne, hvor vi har haft dobbeltafgange, hvor to busser har kørt til for eksempel Lübeck og Flensborg, men så kan vi nu kun samle til én bus, siger han.

Riis Rejser har også været nødt til at aflyse nogle af de rejser, som de havde gjort klar, fordi de ikke kunne samle deltagere til det.

Flere ture kan blive aflyst

Skave Turistfart holder lige nu nøje øje med situationen i Tyskland og overvejer, om de skal aflyse nogle af deres ture til julemarkederne, hvis der kommer flere restriktioner.

For allerede nu falder efterspørgslen stille og roligt, fortæller Heidi Dahl.

- Det afhænger lidt af, hvad der bliver truffet de kommende dage, for vi har stadig en måned mere at køre på i det her år. Så vi ved ikke, om der er yderligere ture, der må annulleres på nuværende tidspunkt, siger hun.

FacebookTwitter