Stil krav til frivillige - så strømmer de til

Fodboldklub har kortlagt alle opgaver. Det får frivillige til at melde sig i stort tal.

Det er ofte svært at finde frivillige til den lokale klub. Men Hammerum IF har knækket koden. Fodboldklubben har kortlagt alle opgaver, og det giver pote. (arkivfoto) (Foto: Marianne Jonassen © DR)

Rigtig mange idrætsklubber har svært ved at skaffe frivillige. I en ny undersøgelse fra DBU Jylland svarer 60 procent af foreningslederne, at det kniber med frivillige nok.

Men Hammerum IF har knækket koden. Fodboldklubben har kortlagt alle opgaver som for eksempel hvor lang tid tager det at træne et hold miniputpiger, og hvad det egentlig går ud på.

Frivillige siger ja til håndgribelige opgaver

De nye tjeklister og beskrivelser har fået stor betydning for klubben.

- Ved at give forældrene noget håndgribeligt at sige ja til, har vi fået nemmere ved at tiltrække dem, fortæller formanden for Hammerum IF, Bo Mortensen.

I klubben stiller de også forventninger til forældrene.

- Vi kan som foreningsledere godt være bekendt at bede forældre om at yde en indsats, siger Bo Mortensen.

DBU: Mange flere burde gøre som Hammerum IF

For der er mange, der gerne vil være frivillige, hvis man følger opskriften fra Hammerum IF. Det siger Peter Tornborg, der er formand DBU's kreds i Midt- og vestjylland.

- Mange finder ud af, at der i alle klubber er potentiale, der ikke er udnyttet optimalt. Det at stille krav giver altid udbytte og flere frivillige, siger Peter Tornborg.