Støjberg: Jeg kan ikke gøre noget for Marius

Integrationsministeren kan ikke hjælpe udvist superstudent. I dag demonstrerer borgere i Herning mod udvisningen.

Inger Støjberg kan ikke blande sig i sagen om Marius Youbis udvisning. (Foto: Dr)

Marius Youbi er et navn, der har været på manges læber de seneste uger. Den 30-årige ingeniørstuderende på AU i Herning bliver sendt hjem til Cameroun, fordi han har arbejdet mere ved siden af sit studie, end reglerne tillader.

Mange har på de sociale medier undret sig over, at integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke hjælper den 30-årige camerouner, men det er ikke muligt. Det har ministeren for nyligt gjort klart overfor DR Midt & Vest.

- Jeg kan ikke gøre noget. Det ligger i et uafhængigt nævn, og det må jeg ikke blande mig i, sagde udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), da hun var i studiet om sagen.

Tirsdag kl. 17 bliver der afholdt en demonstration på Torvet i Herning, hvor 376 borgere indtil videre har tilkendegivet på Facebook, at de vil deltage. Arrangørerne kalder det en sympatidemonstration, der har til formål at vise, at ”udvisningen ikke er i orden.”

- Jeg kan faktisk godt forstå, at mange synes, at det kan virke urimeligt, når man ser på, at der er kriminelle, der kan blive i Danmark, fordi de er danske statsborgere eller har tilknytning hertil via børn, siger Inger Støjberg med henvisning til den såkaldte sigøjnerboss Gimi Levakovic.

- Problemet med de her sager er bare, at der er et regelsæt, og det kan man ikke bare dispensere fra. Jeg må som minister ikke gå ind og blande mig i de her sager – så er jeg i hvert fald ikke minister mere, lyder ingetrationsministerens kommentar til sagen om Marius’ udvisning.

Marius Youbi skal forlade Danmark senest den 8. januar 2016.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.