Støjberg strammer op på sikkerheden på udrejsecenter

Utrygge naboer får nu hjælp af integrationsministeren, der indfører flere sikkerhedsforstaltninger omkring udrejsecenter.

Det tidligere åbne fængsel Kærshovedgård udenfor Ikast skal lige om lidt huse afviste, udviste asylansøgere. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Lige om lidt rykker 600 afviste asylansøgere ind på Kærshovedgård ved Ikast, og det har gjort flere af naboerne utrygge.

Det nye, såkaldte udrejsecenter skal nemlig også huse kriminelle, der er dømt til udvisning. Derfor har naboerne i flere omgange bedt integrationsminister Inger Støjberg (V) om hjælp.

De bønner bliver nu hørt. Ministeren er klar med ekstra hegn og elektronisk adgangskontrol, ligesom Kærshovedgård bliver delt op i flere små sektioner.

- Det betyder, at vi ved, hvem og om folk opholder sig på centeret, og det er en meget stor forbedring i forhold til naboerne, siger Inger Støjberg.

Hun forstår godt naboernes bekymring, men hun vil ikke garantere, at hun kan opfylde naboernes ønske om politi døgnet rundt ved centeret.

- Jeg er i dialog med justitsminister Søren Pind (V), for det er hans område, men jeg tror ikke, man skal regne med, at der kommer en døgnbemandet politistation, siger Inger Støjberg.

Der har tidligere været tvivl om, hvorvidt beboerne på udrejsecenteret havde såkaldt opholdspligt, hvilket vil sige, at de skal sove på centeret, men ifølge ministeren bliver opholdspligten altså sat i værk.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.