Stor feriemesse: USA er det nye sort

USA er kravlet ind på danskernes top 10 over rejsemål som eneste ikke-europæiske rejsemål.

USA har både by, natur, kultur, sport og meget mere. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Vi vil på amerikansk eventyr. Det er en af tendenserne på Skandinaviens største rejsemesse "Ferie for Alle", der starter i Herning Messecenter i dag.

I år er der specielt fokus på USA. Og det kan direktøren for rejsebureauernes brancheforening, Lars Thykier, sagtens forstå.

- USA kan det hele. Det er næsten ligegyldigt, hvad du gerne vil, så kan USA tilbyde det. Der er kultur, sportsoplevelser, natur eller specielle interesser. USA har det hele, siger han.

Ifølge Lars Thykier har det traditionelt været europæiske destinationer, der har præget danskernes top 10 over rejsemål, fordi de er lette at komme til. Men det billede har USA ændret på.

- Kan man komme i top 10, når man er en oversøisk destination, som ligger mere end otte timers flyrejse væk? Ja, det kan man godt. Der ligger USA oppe nu, siger Lars Thykier.

Selvom USA ikke er en destination, der ligger lige om hjørnet, er der flere og flere, der tager turen over Atlanten.

Over 300.000 danskere tog til USA i 2015, og det er steget stødt de seneste år. Til sammenligning har Thailand cirka halvt så mange besøgende årligt som USA.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.