Storcentre må vente med at åbne: 'Vi er dybt frustrerede'

Shoppingcentre på mere end 15.000 kvadratmeter må åbne 21. april.

Shoppingcenteret herningCentret strækker sig over 33.000 kvadratmeter og huser 80 butikker og restauranter. (Foto: © herningCentret)

Kunder kan trække mundbindet for ansigtet og shoppe løs i gågaden i Herning.

Men et kvarters gang derfra er det 33.000 kvadratmeter store herningCentret fortsat lukket.

Genåbningsplanen tillader først, at butikkerne i centeret slår dørene op 21. april.

- Vi er dybt rystede og frustrerede, siger centerchef Kim Lauritsen.

- Vi har endnu ikke mødt nogen form dokumentation for, at det er farligere at handle i et shoppingcenter - stort eller lille - i forhold til en gågade, så vi er dybt rystede.

Han påpeger, at herningCentret råder over en række corona-tiltag.

- Vi kan styre alt til mindste detalje - modsat en gågade, siger centerchef Kim Lauritsen.

Går glip af shoppehøjtid i påsken

Det er storcentre over 15.000 kvadratmeter, der må åbne den 21. april. De mindre må åbne 13. april.

Det gælder blandt andre Sct. Mathias Centret i Viborg, der med sine 9.000 kvadratmeter holder sig under den magiske grænse på 15.000 kvadratmeter.

Alligevel er formand for Centerforeningen, Lasse Lauritsen, skuffet.

- Mange butikker havde håbet, de havde fået påsken med, for det er faktisk en rigtig god handelsperiode. Men jo før, jo bedre, siger han.

I herningCentret havde de også håbet at kunne invitere kunderne ind i påskeferien.

- Vi har jo ikke haft den julehandel, vi skulle have haft, fordi vi måtte lukke før. Nu smutter den suverænt største uge i foråret også, siger centerchef Kim Lauritsen.

Rosengårdscentret i Odense har været lukket siden 17. december. Her ærgrer centerchefen sig også over at gå glip af påskehandlen. Til gengæld håber han, at påskens sammenkomster ikke komme til at spænde ben for den plan, der nu er lagt.

- Jeg kan være bekymret for, at mange ses i påsken, så smitten kan gå hen og accelere. Det vil være min store frygt, siger centerchef Casper Bach Andersen.

- Det med at få en dato, lyder så flot, men hvis man får en dato, der er fuldstændig håbløs og alt for langt ude i fremtiden, så er det jo ikke ret meget værd, siger centerchef i herningCenret, Kim Lauritsen. (Foto: © PRIVATFOTO)

Selvom der ikke har været kunder i butikkerne i lang tid, så har de hverken i Sct. Mathias Centret i Viborg eller i herningCentret kendskab til, at nogen af deres butikker står for at måtte dreje nøglen om.

- Men der er rigtig mange, der er presset, og de står jo i en ikke-eksisterende konkurrencesituation, hvor de ikke har mulighed for at gøre noget som helst, siger Kim Lauritsen fra herningCentret.

Opdateret 23. marts kl. 12.50 med kommentar fra centerchef i Rosengårdcentret.