Struer vil være kendt som paraglideres paradis

Et fantastisk luftrum kan blive værdifuldt for Struer Kommune og paragliding-klubberne.

Struer har forrygende forhold for flyveentusiaster. (Foto: Søren Egebjerg)

Der kan være penge i luftrummet omkring Toftum Bjerge og Venø ved Struer. Skrænterne og vinden tiltrækker allerede paraglidere og hangglidere, som kalder området for Nordeuropas bedste.

- Det kan godt være et lille guldæg, som vi skal passe på, lyder det fra formand for kultur- og fritidsudvalget, Flemming Odde. Struer Kommune indgår nu en samarbejdsaftale med Dansk Hang- og Paragliding Union. Samarbejdet går ud på at sikre optimale betingelser for events og markedsføring af paragliding i området, og det kommer ikke til at koste kommunen noget.

- Vi har ikke nogle udgifter ved det, og vi kan bruge det til at promovere vores område og lokke både turister og udøvere hertil, siger Flemming Odde.

Poul Henriksen er en af dem, der kaster sig ud fra skrænter med faldskærm, og så er han med i den lokale klub Parafun.

- Vi har fantastiske forhold til skole-brug, når vi skal vores elever at flyve. Det har klubber i udlandet også fundet ud af, så de kommer herop om sommeren for at lære deres elever at flyve på skrænt, siger Poul Henriksen.

- For os kan det hjælpe til at åbne nogle døre i forhold til de events, vi har planer om at lave i fremtiden, siger han.

Om sommeren kommer der allerede hundredvis af glider-turister til området. Især tyske udøvere har kik på skrænterne ved Struer.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.