Succes smitter: Surfermiljø og nationalpark skaber over 100 nye jobs

Cold Hawaii og Nationalpark Thy har skabt mindst 109 nye arbejdspladser i Thy, viser rundspørge.

Michael Thinggaard fra Thinggaards Hotel i Hurup mærker den positive effekt af at være nabo til Nationalpark Thy. Han har lige udvidet med 24 nye værelser på hotellet. (Foto: Helge Røjle- DR Midt & Vest)

Cold Hawaii og Nationalpark Thy har tilsammen skabt over 100 nye arbejdspladser i Thy. Det viser en rundspørge, som DR Midt & Vest har lavet.

I rundspørgen er 70 virksomheder i Thy i Vestjylland blevet kontaktet. Af dem vurderer 44, at de har fået flere ansatte.

Samlet løber det op i mindst 109 nye arbejdspladser som en direkte følge af udviklingen omkring Cold Hawaii og Nationalpark Thy.

- Hos os har det betydet syv nye arbejdspladser, siger Michael Thinggaard fra Thinggaards Hotel i Hurup.

Han fik finansieret en stor udvidelse på 24 værelser takket være naboskabet til nationalparken.

Men det er ikke kun turismen, der har boomet i Thy. Folk fra surfermiljøet omkring Cold Hawaii har selv skabt mange nye små virksomheder i området.

Et eksempel er Incendium Aps i Klitmøller, hvor Thomas Baun er medejer.

- Vi laver streamingsystemer til kunder i hele Nordeuropa. Derfor kunne vi lige så godt arbejde fra Aarhus eller København, men hvorfor gøre det, hvis man kan være i Klitmøller, siger han.

Det er altså både en fremgang i turismen og nye virksomheder i surfermiljøet, som ligger bag de mange nye jobs i Thy. Men det kan ikke umiddelbart erstatte de jobs, som Thy for nyligt har tabt i virksomheder som høreapparatfabrikken Oticon og slagteriet Tican, siger Thisteds borgmester Lene Kjelgaard (V).

- Det kan ikke erstatte de job, vi mister i industrien, fordi det er en anden type arbejdspladser.

- Men arbejdspladserne i den nye økonomi kan i høj grad kompensere for tabet og skabe et mere varieret arbejdsmarked, som også gør os mere attraktive for nye tilflyttere, siger borgmesteren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk