Superstudenten Marius Youbi forlader Danmark

Trods protester, over 18.000 underskrifter og en demonstration står udvisningen ved magt.

Marius Youbi, som er blevet landskendt som den udviste 12-talsstuderende, er her til morgen rejst tilbage til hjemlandet Cameroun.

Trods protester, over 18.000 underskrifter og en demonstration i Herning står udvisningen af ham ved magt, og nu er han på vej tilbage til Cameroun.

Han var frustreret, da han i nat forlod den lejlighed, hvor han har boet i tre et halv år.

- Jeg er ked af det og skuffet, arbejdet er jo spildt. Det er jo fire og et halvt år, der ryger ud her. Jeg når ikke engang at sige farvel til min nabo, for hun sover jo nu, siger Marius Youbi.

Hans søster og to nevøer fulgte ham til flyet i Billund Lufthavn.

- Jeg har bygget noget op i Danmark. Jeg har fået mange venner her, og jeg har familie her, som jeg forlader. Det er hårdt at sige farvel til så meget, siger Marius Youbi.

Marius Youbis søster og hans nevøer fulgte ham til flyet.

Lige til det sidste troede han på, at han til sidst ville få lov til at blive.

- Jeg håbede hele tiden på, at der kunne gøres noget. Men ja, så husker jeg alligevel, at det er mig, der har taget fejl, siger Marius.

Nu skal han finde ud af, om han kan overføre merit fra sin danske uddannelse til et universitet i Cameroun. Det er dog usikkert, om der findes en uddannelse som den, han er ved at tage i Danmark.

Men drømmen om at komme tilbage til Herning lever endnu.

- Den opmærksomhed, folk har skabt om min sag, har hjulpet mig meget. Og jeg håber selvfølgelig, at jeg kommer tilbage mest af alt. Det er ikke afgjort endnu. Først skal jeg hjem og vente. Så må jeg bare håbe på det bedste, siger Marius Youbi.

Facebook
Twitter