Supersygehus allerede forsinket fire år: Nu udskydes åbningen igen igen

Det koster 14 millioner kroner, for hver måned byggeriet i Gødstrup er forsinket.

Sygehuset i Gødstrup skulle oprindeligt have været færdig i 2017. Nu er det udskudt igen til sommeren 2021. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det kommende storsygehus i Gødstrup bliver nu yderligere forsinket.

Planen var, at det skulle stå færdigt og klar til brug i foråret 2021, men nu melder sygehusledelsen ud, at sygehuset i bedste fald først er klar i sommeren 2021.

- Vi må konstatere, at byggeriet går for langsomt i forhold til de tidsplaner, vi har lagt, siger hospitalsdirektør ved Hospitalsenheden Vest Poul Michaelsen.

Sygehuset skulle oprindeligt have stået færdig i 2017, men sidenhen har man måttet tage mere end én hånd i brug for at tælle forsinkelserne.

Og lige nu tøver hospitalsdirektøren med at love, at den endelige åbning er klar om et år.

- Jeg giver ingen garantier, som det er lige nu. Vi skal længere ind i efteråret, inden vi kommer med noget mere skråsikkert, siger Poul Michelsen.

Forsinkelsen betyder, at patienter må fortsætte med udredning og behandling på sygehusene i Holstebro og Herning.

Men også økonomisk har forsinkelsen konsekvenser.

- Det koster i runde tal cirka 14 millioner kroner om måneden, som vi mister på grund af forsinkelsen, så det er en alvorlig situation, siger Poul Michaelsen.

Region skal på jagt efter pengene

Formand for regionsrådet Anders Kühnau (S) ærgrer sig også over forsinkelsen. Både på vegne af patienter og personale, men også økonomisk.

- Spørgsmålet er, hvor store de økonomiske konsekvenser bliver, og hvordan vi finder økonomien til de ekstra

udgifter
, siger regionrådsformanden.

Anders Kühnau er dog fortrøstningsfuld og mener, at det er muligt for regionsrådet at finde pengene.

- Det bliver selvfølgelig en svær opgave at finde pengene, men det er ikke en umulig øvelse. Det er heldigvis kun engangspenge, vi taler om, siger regionsrådsformanden.

Budgettet
på hospitalet i Gødstrup er i forvejen presset, fordi man har været tvunget til at finde løbende besparelser på 650 millioner kroner ud af
budgettet
på 3,15 milliarder kroner.

Facebook
Twitter