Supersygehus skrotter altanerne for at spare

Først røg der 47 sengepladser, og nu ryger altaner og facader med stor sandsynligvis også på det kommende supersygehus i Gødstrup ved Herning.

Illustrationen her viser det prægtige supersygehus i Gødstrup uden for Herning. Men det er ikke sikkert, at der bliver altaner og dobbeltvinduer alligevel, som det ellers var planen.

Byggeriet af det nye supersygehus ved Gødstrup er i fuld gang, men det bliver et sygehus i mindre målestok, end det var planlagt fra begyndelsen.

En ny stor overskridelse af budgettet vil nemlig skrælle mere af sygehuset. Det handler om den udvendige indpakning - facader, vinduer og altaner.

De elementer er blevet 30 procent dyrere end budgetteret - og nu skal entreprisen forhandles ned.

Halvdelen af vinduerne spares væk

I efteråret og vinteren blev 47 sengepladser barberet bort. Nu er besparelserne altså nået til facaden:

- Licitationsresultatet i forhold til budgettet, der blev lagt, er af sådan en karakter, at det vil komme til at koste på nogle områder, siger Michael Hyllegaard, projektansvarlig for Gødstrup-byggeriet.

Og det bliver områderne facader og altaner, der skal spares væk, forklarer han:

- Vi har fokus på altanerne og på vinduesbånd rundt om bygningen, hvor der i stedet for to vinduer ved siden af hinanden kun bliver ét.

Projektleder håber på det bedste

Michael Hyllegaard kan ikke love, at det bliver de sidste besparelser på supersygehuset, der skal stå færdig i 2020.

- Det håber jeg sandelig, at det bliver sidste gang. Men vi er jo ikke helt herrer over markedet siger han.

Region Midtjylland har indkaldt en tredjepart til at at regne på de tilbageværende udbud og entrepriser for at få overblik over, om der er risiko for flere budgetoverskridelser på de sidste licitationer.