Surfdokumentar sætter spot på Cold Hawaii

Butikker investerer i film om surfmiljø for at trække flere til det populære turistområde.

Per Alsted (tv) er instruktør på filmen om Casper Steinfath, en af verdens dygtigste surfere. I dag glæder de sig til at vise den for pressen, og onsdag er der præmiere for publikum. (Foto: Sophie Baltzer- DR Midt & Vest © (c) DR)

Flere lokale virksomheder og Thisted Kommune har postet penge i den nye dokumentar "Standing On Water," der handler om Klitmøller og surferen Casper Steinfath som privatperson.

Han er måske ikke landets største sportskendis – endnu, men surfverdenen har mere end lagt mærke til ham. I en konkurrence præsenterer speakeren den dobbelte europa- og verdensmester i surfdiciplinen "Stand Up Paddle" sådan:

- Fra den store surfnation Danmark har vi Casper Steinfath, lyder det i højtaleren.

Stærk reklamesøjle

Verdensmesterens spirende kendisfaktor blandet med billeder af Vestjylland kan gør filmen til en fantastisk reklamesøjle for Klitmøller. Det mener de lokale virksomheder.

Blandt andet har surfforretningen West Wind sponsoreret 5000 kroner til filmen, og med god grund, fortæller ejer Rasmus Fejerskov:

- Vi har valgt at støtte den, fordi vi tror på, at filmen løfter hele vores område, siger han.

Lokal støtte er altafgørende

Filmens instruktør Peter Alsted fortæller, at de lokale støttekroner har været fuldstændigt afgørende for tilblivelsen af filmen. Han håber, den vil være et vindue til et ukendt miljø for publikum.

- Jeg vil gerne give folk en oplevelse af en rejse, hvor de kommer ind i en anden verden, siger han.

Både instruktør og hovedrolleindehaver Casper Steinfath glæder sig til at vise resultatet til publikum.

- Filmen viser vores verden både i surfmiljøet og som mennesker. Det er nogle temaer, som alle kender fra deres eget liv. Eksempelvis hvordan man møder og håndterer frygt og finder en passion i livet for alt fra surfing til musik, siger han.