Susanne har været arbejdsløs i to år: Man er ikke rigtig noget, når man er ledig

Færre danskere går ledig i lang tid.

Efter fire år uden arbejde glæder Susanne Storm sig til at starte som sagsbehandler i Skat 1. oktober. (Foto: Susanne Storm)

'Hvad laver du til daglig?'

Dét spørgsmål bliver Susanne Storm fra Hvide Sande af og til stillet til familiefester eller andre sociale arrangementer. Men hun aner ikke, hvad hun skal svare, for hun har været arbejdsløs i to år.

- Når jeg svarer, at jeg er ledig, så er der ofte ikke mere at snakke om. Det er ret ubehageligt, for man føler sig uden for samfundet. Man er ikke rigtig noget, når man går ledig, siger hun.

Der bliver længere og længere imellem de danskere der er langtidsledige - det vil sige dem, som har gået uden arbejde i 12 måneder eller længere.

Det viser nyeste tal fra Danmarks Statistik.

I februar var langtidsledigheden nede på 0,7 procent ud af den samlede arbejdsstyrke. Sammenligninger med de seneste år viser, at den er faldet siden 2012. Her var den oppe på 1,5 procent i februar.

For Susanne Storm har tiden som arbejdsløs har været lang.

- Nogle gange tænker jeg over, hvordan er jeg kommet igennem det her. For afslag fra jobansøgninger er virkelig, virkelig nedslående, siger hun.

Nu er det endelig lykkedes for Susanne Storm. 1. oktober begynder hun som sagsbehandler hos Skat.

- Det med at få det på skrift, det var lige så stort som at blive mor, udbryder hun.

Susanne Storm er ikke i tvivl om, hvad der bliver det bedste ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

- Det bliver at byde ind med noget til samfundet og tjene sine egne penge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk