Sygehus-byggere får egen sundhedsklinik

Det nye sygehus i Gødstrup åbner for de første patienter, som er byggepladsens medarbejdere.

Hans Søe er maskinfører på byggepladsen i Gødstrup. Han kan nu gå til læge på sit arbejde. (Foto: Connie Pedersen- DR Midt & Vest)

Kranførere, elektrikere, blikkenslagere og andre byggefolk på Det Nye Hospital i Vest i Gødstrup ved Herning kan fra i dag lægge sig på briksen og få behandling lige midt i arbejdstiden.

Der åbner nemlig en sundhedsklinik, hvor bygningsarbejdere kan få behandling for alle typer skavanker.

- Det er alt fra top til tå. Vi ser mange skader omkring ryg og nakke, men også overbelastningsskader i sener og muskler i stort set hele bevægeapparater, fortæller Morten Liebenholt, der er behandler og har erfaring fra Skejby, hvor der er en lignende sundhedsklinik.

Torben Möger Pedersen er administrerende direktør i Pension Danmark, som står bag klinikken. Han forventer flere gevinster af sundhedsklinikken.

- Hvis vi kan få medlemmerne til at opsøge relevant forebyggende behandling tidligt, kan vi undgå lange sygefravær og i værste fald førtidspensionering, siger Torben Möger Pedersen.

Sundhedsklinikken i Gødstrup er den tredje i rækken på en større dansk byggeplads. Den første slog dørene op for et par år siden på byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus, og i sommer åbnede der en i tilknytning til metrobyggeret i København.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.