Talentfulde unge bruger sommerferien på skole

Unge, der er alt andet end skoletrætte, bruger ferien på at gøre sig klogere.

Caroline Kürstien (i midten) drømmer om at læse til kemiingeniør i Aarhus. (Foto: © Mads Kruse Juhl)

200 unge fra Region Midtjylland bruger en uge af deres sommerferie på at gå i skole.

Akademiet for Talentfulde Unge holder sommercamp på Herning Gymnasium. Målet er at tilbyde ekstra inspiration til talentfulde gymnasieelever.

Caroline Kürstein på 18 år fra Aarhus er en af de unge, der vælger at bruge sommerferien på at gøre sig klogere.

- Jeg ser sommercampen som en rigtig god mulighed for at få en masse nye sociale bånd til andre, der også har lyst til at lære noget mere, siger hun.

Men det er ikke helt ligesom at gå i rigtig skole. For der er ingen lektier. Til gengæld er der plads til at sidde oppe og spille brætspil til langt ud på natten.

- De unge vil gerne dyrke deres nysgerrighed på verden sammen med andre unge, der er lige så nysgerrige som dem selv. Og så vil de gerne blive klogere og lære mere, siger daglig leder af Akademiet Svend Thorhauge.

- Vi har utallige elever, der studerer rundt omkring i verden, der vender tilbage og fortæller, at de har haft et stort udbytte af det, de har lavet hos os, siger Svend Thorhauge.

På Sommercampen i Herning får de unge mulighed for at tage på ekskursion til flere af områdets virksomheder, og på Herning Gymnasium er der faglig fordybelse i humaniora, samfundsfag og naturvidenskab.

Akademiet opstod i 2008 i Brønshøj, og siden er der kommet akademier i Region Midtjylland og Syddanmark.