Teleindustrien klager over vestjysk kommune

Superhurtigt internet til alle husstande lyder godt. Men det skal foregå efter reglerne. Nu klager teleindustrien over Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern Kommune har investeret 70 millioner. kroner i fiberbredbånd. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Teleindustrien i Danmark klager nu over Ringkøbing-Skjern Kommune.

Teleindustriens direktør Jakob Willer er utilfreds med kommunens svar i sagen om en stort anlagt fiberbredbåndsaftale i Ringkøbing-Skjern.

- De er på ingen måde hjælpsomme med at skabe gennemsigtighed for os, siger direktøren.

Derfor klager han nu til Statsforvaltningen over kommunens svar.

- Det afgørende er, at de ikke bruger skattekroner på at skævvride markedet, siger Jakob Willer.

Ringkøbing-Skjern og Energi Midt indgik i november en aftale om at sikre fiberbredbånd til alle kommunens husstande. Kommunen investerer 70 millioner kroner.

- Men ifølge EU's regler må der kun bruges skattekroner på bredbånd, hvis man forinden har kortlagt de eksisterende bredbånd og lavet en høring blandt teleselskaberne, siger Jakob Willer fra Teleindustrien.

- Man risikerer at gøre mere skade end gavn med offentlige tilskud, hvis man dermed fortrænger private investeringer i bredbånd. Derfor er det meget vigtigt, at alting foregår efter reglerne, siger han.

Også firmaet Airnet har klaget over kommunens bredbåndsaftale.

- Airnet leverer allerede trådløst bredbånd til store dele af kommunen, men vi er ikke blevet hørt, siger direktør Søren Jørgensen fra AirNet.

I Ringkøbing-Skjern Kommune siger kommunikationskoordinator Jesper Lemming, at man nu afventer Statsforvaltningens behandling af klagen, men ikke har yderligere kommentarer.